E-ticaret Sitesi

E-ticaret, dijital platformları kullanarak çeşitli ürün ve hizmetlerin alım satım işlemlerini ifade eden internet ticaretidir. Her türlü ürün ve hizmetin çevrimiçi olarak satışa sunulması için bir e-ticaret sitesinin oluşturulmalıdır. Bu noktada e-ticaret sitesi sahibi olmak veya dijital dünyada pazarlamanın eşsiz deneyiminden faydalanmak isteyen kişi veya firmaların e-ticaret sitelerinin sağladığı avantajlar hakkında bilgi edinmesi gereklidir. Biz de bu yazımızda e-ticaret sitesi kurmanın avantajlarından bahsedeceğiz. Sizler de e-ticaret sektöründe yer alarak bahsedeceğimiz avantajlara kısa süre içerisinde sahip olabilirsiniz.


E-ticaret Sitesi Kurmanın Avantajları


Düşük maliyetle işe başlayabilirsiniz

E-ticaret sitesi kurmanın önemli avantajlarından biri fiziksel mağazaya göre düşük maliyetli olmasıdır. Fiziksel mağazaların düzenli olarak ödemesi gereken dükkân kirası ve stopaj bedeli, faturalar, satış ekipmanları, personellerin maaşları ve sigorta masrafları gibi birçok gider kalemi mevcuttur. E-ticaret sitesi kurduğunuzda bu gider kalemlerinin hiçbiriyle yükümlülüğünüz bulunmamaktadır. Aynı zamanda başlangıçta çalışan desteğine de ihtiyaç duymayacağınız için masrafınız da olmayacaktır.


7/24 satış yapma imkanına sahip olabilirsiniz

Günümüzde tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte tüketiciler ihtiyaçlarını e-ticaret siteleri aracılığıyla karşılamaktadır. Her tüketicinin meşguliyet zaman aralığı farklı olduğu için belirli bir alışveriş saatleri yoktur. Bu nedenle ister günün erken saatlerinde ister gecenin bir yarısında alışveriş yapmak istemektedirler. E-ticaret siteleri tüketicilere 7/24 alışveriş yapma fırsatı sunarken firmalara da 7/24 satış yapma imkânı sunmaktadır. Böylelikle hem tüketiciler istedikleri zaman e-ticaret sitelerine girip alışveriş yapabilmekte hem de e-ticaret firmaları günün her saati satışlarını gerçekleştirebilmektedir.


Daha görünür ve daha ulaşılır olabilirsiniz

İşini fiziki perakende sektöründe sürdüren firmaların müşteri skalası sadece mağazaya gelebilecek kişilerle sınırlıdır. Fakat e-ticaret sitesi kurarak sınırları aşabilmek mümkündür. Aynı zamanda fiziki mağazalarda sınırlı olan ürün yelpazesi, e-ticaret sitesinde çeşitlendirilebilmektedir. Fiziki mağazalarda bir müşteriye tekrar ulaşma olasılığı da oldukça düşüktür. Fakat e-ticaret sitelerinde alışveriş yapan bir müşteriyi yeniden hedeflemek ve ona ulaşabilmek oldukça kolaydır. Sizler de e-ticaret sitesi kurarak hedefleme reklam çalışmalarıyla daha görünür ve daha ulaşılır olabilirsiniz.


Dünyanın bir ucuna kadar uzanabilirsiniz

E-ticaret sitesi kurmanın avantajlarından bir diğeri de tek bir lokasyona bağlı olmamaktır. Fiziki mağazalardan sadece mağazanın bulunduğu şehirdeki, caddedeki ve sokaktaki tüketiciler alışveriş yapabilirken; e-ticaret sitelerinde Türkiye’nin dört bir yanındaki tüketiciler alışveriş yapabilmektedir. Hatta işinizi büyütüp marka bilinirliğinizi arttırdığınızda dünyanın bir ucuna satış yapabilmek mümkündür. Böylelikle dünyanın her ülkesindeki hedef kitlenizin sizi keşfetmesine olanak sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda yurtdışına satış yaparak yerel rakiplerinizden çok daha önce kar elde edebilirsiniz.


Sosyal medya platformlarının gücünden yararlanabilirsiniz

Günümüz dijitalleşmesinin bir parçası haline gelen e-ticarette bir web sitesi kurarak dijital çağın getirdiği yenilikleri mağazanıza taşımanız gereklidir. Bunun için sosyal medya platformlarının gücünden yararlanabilirsiniz. Bu noktada e-ticaret siteniz ile sosyal ağ bağlantıları yapmalısınız. Facebook, Instagram, Twitter ve TikTok gibi popüler sosyal medya platformlarını aktif bir şekilde kullanarak e-ticaret sitenize gelen etkileşimi arttırabilirsiniz. Sosyal medyada ürün ve kampanyalarınıza yönelik içerik paylaşımları yaparak potansiyel müşterilerin ilgisini çekebilirsiniz.


Tek başınıza sitenizi yönetebilirsiniz

E-ticaretin çalışan konusunda esneklik sunması, e-ticaret sitesi kurmanın avantajlarından biridir. E-ticaret sitelerinin fiziki mağazalara göre daha az çalışana ihtiyacı olduğu için bir e-ticaret sitesini tek başına yönetebilmek mümkündür. Bu da başlangıçta çalışan personel için masraf yapmamanız açısından iyi bir avantajdır. Fakat işinizi büyütmeye başladığınızda ve çalışan personele ihtiyaç duyduğunuzda çalışma arkadaşları edinebilir ve işinizi birlikte yönetebilirsiniz.